jo_malone_blush_suede_blondfox

Аромат на промяната

На този аромат бе посветен първият ми пост в блога, който стартирах през 2015-та година. В началото на тази (2020) година, взех решение да сменя платформата и да започна всичко от начало, на чисто, с нови енергия и сили. Това е и усещането, което Jo Malone Peony & Blush Suede ми дава всеки път, щом отворя капачката. Винаги ще го свързвам с един съдбовен мой личен момент, в който усетих пробуждането и поривът да последвам сърцето си, с желанието да започна един нов, различен живот, загърбвайки сигурността и рутината и поемайки по пътя на непознатото.

Купих си го от летището в Цюрих, когато за пръв път заминах без половинката си, на гости на приятелка от детството, която живее там.

Помня как стоях на летището в Цюрих, гледах кутийката във ванилов цвят, стилно опакована с черна панделка и се усмихвах. За пръв път от години, правех нещо единствено и само за себе си. Отидох на гости на моя приятелка, която от години живее в Швейцария и с която в по-голямата част от детството ни деляха единствено стълбите между 5 и 6 етаж на блока, в който живеехме. Бяхме безгрижни тогава, нищо не смущаваше полетът на детството ни, като изключим едно нейно заклещване в шахтата на съседният блок, който тогава се строеше и една трескава акция по среднощното ми издирване, докато аз спокойно се забавлявам на блъскащите се колички в съседния квартал. Стоически изтърпявахме родителските наказания, защото ни крепеше мисълта, че след тях ни очакват още куп приключения и емоции, които винаги ще споделяме заедно. Уви, в живота мислиш едно, а става друго! Както в този, така и в много други случаи. Пътищата на хората се разделят и от много близки си стават малко далечни. Така е с любовите, така е с приятелите, така е и с местата и с мечтите дори.

Моят аромат на промяната – Jo Malone Peony&Blush Suede

При парфюмите, обаче е друго! Или поне с онези от тях, които някога са успели да извикат в нас емоция, неподвластна на времето. Към тях се връщаме отново и отново и спомените оживяват мигновено, с едно отваряне на капачката. Сега ще направя точно това – ще напръскам китката си с Jo Malone Peony&Blush Suede, ще я помириша, ще затворя очи и ще се усмихна! Моят първи нов (стар) пост ухае на божур, носи риза от коприна и е с обувки от фин велур.

Аромат на пролет, на усещането за промяна и нови възможности

Жива вода

януари 11, 2020

Instagram