Място за истинска почивка

Има места и места. Едните лесно забравяш, от другите не ти се тръгва. В Hot Springs Medical Spa всеки път се чувствам на място и макар, да не обичам да повтарям дестинациите, този SPA комплекс, ме кара да се връщам отново и отново. Какво харесвам тук?

Спокойствието, храната и комфорта. Обикновено избирам стая с изглед към гората, заради тишината, уединението, птичките и близостта на боровете. Храната е вкусна, в изобилие и в голямата си част (мляко, мед, яйца, свинско и сезонни зеленчуци), от собствената еко-ферма на хотела. Обслужването е адекватно, на фона на общата картина в туристическия бранш у нас, чистотата е на ниво, а добрият мениджмънт се вижда и с невъоръжено око.

Любимото ми място в СПА заоната

Комплексът разполага с голяма спа зона с три сауни, две парни бани, солна стая, иглу, контрастни душове и няколко зони за релакс. Големият вътрешен басейн (със стъклен покрив), има топла връзка с външният, откриващ чудна гледка към Пирин. И двата са с топла минерална вода, каквато има и в трите топила, всяко с различна температура.

Стил, уют и комфорт

В базата има и спортно-възстановителен медицински комплекс, в който препоръчвам да опитате лечебния масаж на цяло тяло, ако имате проблеми с гърба и ставите като мен. Фитнес залата е добре оборудвана (за разлика от повечето хотели у нас), лоби барът е приятен, уютен, с камина и роял. Дървени маси, стилни интериорни елементи, меки цветове, комфортна мебел и внушителни картини. Стаите са просторни и чудесно обзаведени, банята – без забележки, леглата са големи, матраците – меки и удобни, възглавниците и завивките – от пух, лягаш и забравяш за всичко. Мога да разказвам още много, но спирам тук. Накратко – перфектното място за истинска почивка!

Париж завинаги

януари 11, 2020

Бюти делириум

януари 19, 2020

Instagram