Бюти делириум

14.03.2019

Вчера определено ми беше ден! Бях сред специалните гости на новооткрития концептуален бутик за красота Delirium Exclusive Beauty Boutique. 

Още с влизането ахнах. Не спрях и след това. В очите ми играеха пламъчета като на дете в магазин за играчки. С тази разлика, че тук вниманието ми беше раздвоено между разточителното съдържание на рафтовете и изпипаният до съвършенство интериор. Лукс от – до! Начало на душевният ми гъдел постави чашата с фини балончета за добре дошла, а за тоталното ми опиянение, вина нямаше съдържанието на чашата с тънко столче, а всичко, до което се докоснаха сетивата ми. 

Обстановката

Стил и лукс-обстановка, в която да се влюбите

Изтънчена и стилна, решена в черно и златно. Продуктови дисплеи с мека светлина, стъклени сферични лампи, черни огледални панели, два демонстрационни острова с фина мраморна повърхност и вградени подвижни електрически огледала, плюс комфортни столове, облечени в кадифен плюш. 

Козметичните марки

Този бутик за красота е събрал и представил едни от най-престижните бюти брандовеи: La Mer, Tom Ford Beauty, Jo Malone London, Prada, Bobbi Brown, By Kilian, Salvatore Ferragamo Exclusives, Confidential by Carolina Herrera, както и Estée Lauder и La Prairie.

Цените

Ще се изненадате, че голяма част от продуктите се предлагат на по-ниска цена от тази, която ще платите, ако си ги купите от подобен бутик в Лондон или Париж, например. А комфорта, да са на два ескалатора разстояние от колата ви, в сравнение с няколкочасов полет до и от, е несравним!

Jo Malone London

Jo Malone

Тази сравнително млада британска парфюмерийна компания, основана през 1994 г., днес е разпознаваема в цял свят, заради характерната си изтънчена семплост, непреходен лукс и елегантен стил. Колаборацията с едни от най-именитите световни парфюмеристи, както и използването на най-висококачествените съставки, поставя бранда на една от челните позиции в луксозния парфюмериен сектор . 

Философията на компанията Fragrance Combining, се състои в това, че всеки аромат е създаден, за да се носи самостоятелно или в комбинация с друг, давайки богато поле за експерименти, самоизява и създаване на уникален ароматен подпис от всеки клиент.  

Всеки продукт е изработен с невероятна грижа и е изящно представен. Неслучайно е считан от ценителите за един от най-внимателно подбраните подаръци, поставен в стилна кутия в кремаво и черно, завързана със знаковата черна панделка. Символ на елегантност, изтънченост и щедрост.

Bobbi Brown

Bobbi Brown

Създател на собствените си мечти, Боби Браун завършва обучението си по театрален грим в колежа Емерсън през 1980 г., след което се мести в “Голямата ябълка”, за да стартира кариерата си на професионален гримьор. Седем години по-късно реализира първата си корица за Vogue, гримирайки не кой да е, а самата Наоми Кембъл. Фотографът също не е случаен – Патрик Демаршие. Летвата е вдигната високо, работата кипи с пълна сила, но през 80-те в грима доминират ярките, дори крещящи цветове, а визията на Боби е по-различна. В търсене на хармоничната, ненатрапчива визия, с близки до естествените нюанси на кожата, очите, устните и косата цветове, тя решава да направи следващата голяма крачка, която предопределя бъдещето й занапред. През 1990 г., в сътрудничество със специалист химик, създава 10 лесни за носене цвята червило, които лансира в Bergdorf Goodman в Ню Йорк. Първоначалните й очаквания са да се продадат около 100 бройки първия месец. Прогнозите се оказват грешни. Това е бройката, която се изкупува още първия ден. През 1992 г. Боби променя лицето на грим индустрията, лансирайки фон дьо тен стикове в жълти подтонове. Три години по-късно тя създава собствена  линия грижа за кожата, която да я подготви и подпомогне перфектното нанасяне на грима. След това продава компанията си на гиганта Estee Lauder, ставайки част от голямото портфолио с успешни марки на тази група.  

La Mer

La Mer

В сърцето на този бранд струи необикновената енергия на големите кафяви морски водорасли. Доктор Хубер решава да използва тяхната регенерираща мощ, чрез ферментационни процеси, с идеята да създаде специален еликсир, който да се погрижи за епидермиса и запази красотата на лицето по-дълго. И успява, след близо 6000 експеримента и 12 години усилен труд. Днес всеки един продукт La Mer съдържа този живителен коктейл, който успокоява кожата и я зарежда с енергия. Иконичният Crème de La Mer продължава да е най-продаваният продукт на марката, способен да “излекува” сухотата на кожата само за 3 дни. 

Демонстрацията

Гост-презентаторите от Гърция, които менажират марките на международно ниво, ни преведоха през основните бюти ритуали, свързани с грижата за кожата, грима и ароматите. 

Грижа за кожата

Показани бяха начини за смесване на продукти преди да бъдат нанесени върху лицето. Хидратиращият крем, към който са добавени няколко капки подхранващо масло, например върши чудеса. Видяхме и интересни техники нанасяне на самите продукти – чрез допир на дланите и лек масаж. Това, което препоръчват специалистите, е да се използват плавни, релаксиращи движения, в посока отвътре-навън и от долу-нагоре. Лекото притискане на ушите първо в меката им част, след това в средата и върха, въздейства благоприятно на почти всички точки на тялото ни. добре е масажът на лицето да завърши именно така.

Хитър трик при избора на подходящ цвят фон дьо тен, е като нанесете върху челюстта успоредни ивици от три близки нюанса, между които се колебаете. Потупайте ги с пръсти и вижте кой ще се слее напълно с естествения ви тен. Това е правилният избор!

Грим техники

Интересен похват при нанасянето на руж, е смесването на два цвята – първият (по-прасковен) нанесете по линията на скулите, а вторият (по-розов) – върху изпъкналата част на бузите, която се оформя след като се усмихнете. 

И по отношение на ароматите мога да ви издам една хитринка. Ако искате уханието от парфюма, който поставите да е по-издръжливо, преди да посегнете към парфюма, нанесете крем за тяло. Той ще задържи ароматните молекули на повърхността на кожата по-дълго. 

Трудно е да си тръгнеш от Delirium без покупка

Мога да разказвам още много, но няма да ви отнемам удоволствието сами да изпаднете в този красив делириум, в Delirium Exclusive Beauty Boutique, в Сердика център, етаж 1.

Френски шик

януари 19, 2020

Instagram