Лифтинг без игли и скалпел

“Човек на име Уве” е сред любимите ми книги! Уве има железни принципи, непоклатима рутина и последователност в действията си и определено не счита за нужно да обикаля улиците с фалшива усмивка. Не го и може. Отдавна разбрах, че фалшът се вижда от километри и рано или късно отмъщава на притежателят си. С него, за щастие, взимане – даване нямам, но виж, с последователността и постоянството, проблем в известна степен имам. И когато това касае грижата за кожата ми – нещо, на което държа изключително много, се налага да направя някои промени. Въпреки всички продукти за лице, които използвам ежедневно, виждам, че бръчките ми не са само от усмивки, затова се оставих в ръцете на опитен специалист, който отлично знае кое къде, защо и как.

Годините не прощават, огледалото-също

Оказа се, че с Калина (трейнър и официален представител на апарата за неаблативен термо-механичен лифтинг Mezotix за България) сме на едни вълни, някъде там, на границата на виреене, между чистият идеализъм и принципността от една страна и желанието за изява и доказване от друга.

Ангелите на Чарли – Калина е готова за „стрелба“

Две порастнали момичета преминали 40-те, със знания, умения и опит, които не се взимат твърде на сериозно, говорят на един език, умеят да се забавляват и за миг не забравят, че нищо не бива да бъде на всяка цена! Доверих й се напълно и пристъпихме към програмата за стягане и подмладяване на лицето с израелския апарат Mezotix, за който бях чула положителни отзиви.

Израелска технология за безиглен лифтинг

Както традицията повелява, всичко започна с почистване и подготовка на кожата. Време, през което усещах как сърцето ми надига розовия пуловер в неравноделен ритъм, незнаещо какво ме очаква. Последва тест за поносимост към температурата, нещо като тийзър, след който вече можех да дишам спокойно и да се отпусна.

Тест за поносимост и… ready steady go

Усещането при допира на накрайника и подаването на импулс, е за за мигновено парване, което създава лек дискомфорт, но с ръка на сърцето казвам, че е напълно поносимо. Най-чувствителна (логично, там кожата е най-тънка), е околоочната област, но дори и в тази “размирна зона”, нажежените страсти утихват сравнително бързо. Между другото, това, че апаратът безпроблемно третира горен и долен клепач, е едно от безспорните му предимства, защото не са много “бюти машините”, които се нагърбват с толкова деликатна задача.

С Mexotix може да се третира както окоолочна зона, така и шия

Как действа апаратът?
Методът е безиглен, а технологията – термомеханична аблация или иначе казано, директен фракционен трансфер на топлина, при който се отварят канали от епидермалната повърхност към дермиса, което спомага за по-лесното преминаване на активните съставки в продуктите, поставени през първите часове след процедурата.
Титаниевият накрайник, с който се работи, има 81 връхчета, респективно при всяка апликация, се отварят 81 каналчета, през които топлината от 400 градуса (невероятно, но факт) достига до дермата, стимулирайки естественото производство на колаген. Освен в дълбочина, действието е и на повърхността, чрез излющване и образуване на нови епидермални клетки. Третирането с апарата не отнема много време, така, че ще успеете да се вместите в един смс за платено паркиране в зелена или синя зона, ако сте с кола в София, например.

Вълшебните ръце на Калина и моето „красиво“ лице

След процедурата Калина успокои зачервената ми кожа със специален гел с невропеотиди, арника и азулен, след което получих важни напътствия и набор от SOS продукти, които да използвам в първите 6 часа след третирането с Mezotix, защото до тогава хилядите каналчета, активирани от действието на топлината, са отворени. Коктейлът, с който трябва да се запълнят е изключително важен!

Стерилен продукт против зачервявания

Моят бе съставен от две специални ампули против зачервяване, чието съдържание разделих на порции и нанесох общо 5-6 пъти, всеки път, щом усещах кожата си “изнервена”, суха и опъната. Следващите съставки в спасителния “афрърпарти” коктейл, бяха 4 памучни тампона за успокояване на клепачите, напоени с азулен, които на два пъти изтръгваха от мен дълбока въздишка и искрена благодарност към Вселената!

Успокояваща и хидратираща текстилна маска

Третият играч, бе тази силно хидратираща, охлаждаща и успокояваща корейска текстилна маска за лице (всъщност бяха две) с краставица и бамбук, с която усещах, че мога да остана свързана завинаги.

Хидратиращ серум с хиалуронова киселина

Финалните капки облекчение дойдоха от мощния хидратиращ серум с хиалуронова киселина и пантенол, който нанесох след 6-ия час, преди да си легна, а хидро-филмът, който създаде върху кожата ми, до голяма степен се бе запазил и след като се събудих.

На сутринта кожата ми бе значително успокоена, а червените петна от предната вечер бяха само блед спомен. Продължих деня с щедра напоителната програма, включваща хидратиращи серуми и гелове, хидрогел пачове за долен и горен клепач и текстилни маски за лице с овлажняващо действие.

Домашен маскарад

Калина ми каза, че 24 часа след процедурата мога да използвам бб крем или фон дьо тен, ако се наложи да прикрия червените петънца, които се очакваше да имам заради своенравния характер на кожата ми, но това не се наложи, защото малко след обяд, лицето ми започна да се избистря и предпочетох да не го тормозя излишно.
На следващият ден бях като преродена, а седмица по-късно видимо освежена. Любопитна съм да видя как ще се развият нещата с времето. Обещавам, че след като премина курсът от 3-4 процедури, ще споделя обобщените си впечатления!

Какво трябва да знаете, ако искате да се подложите на процедура с Mezotix?

6 часа след процедурата кожата е зачервена и с отворени канали, необходима е активна целенасочена хидратираща и успокояваща грижа.

Терапията е стерилна, неаблативна, без радиационно облъчване, степента на болка е ниска, а възстановяването – бързо.

7 дни след процедурата, фибробластите генерират нов колаген и еластинови фибри, а след 28 дни се разкрива пълният й ефект.

Цялостния терапевтичен курс включва 3-4 процедури, всяка от които се провежда веднъж месечно.

Girls just want to have fun

Колко струва?
Цена за 1 процедура:
-цяло лице и шия 400 лв.
-цяло лице 350 лв.
-околоочна зона 150 лв.
-чело 150 лв.
-горна устна 60 лв.
В цената са включени всички козметични продукти за последваща грижа след терапията: стерилни ампули, успокояващи зачервяването, хидратиращ серум с хиалуронова киселина и пантенол, текстилна овлажняваща маска и хидратиращ крем за лице.

Противопоказания!
Процедурата не се прилага при онкологични заболявания на кръвта.

Препоръчително е да се избягва прилагане на терапията при бременни жени.

Къде се предлага Mezotix?
София
Бул. “Арсеналски” 125
Jewel Skin Clinic.
Тел. 0884 070 748

кв. Гоце Делчев, ул. Деян Бeлишки 62,
Козметикс Про
Калина Иванова
Тел. 0895 669 699

Варна
Бул. “Република”, бл.320, под Практикер
(до магазин Елтерснаб),
Стефка Радева,
Тел. 0899 136 793

Сливен
ул. “Мишо Тодоров” 7,
салон Детелини,
Марияна Иванова
Тел. 0888 628 473

*Научни публикации, във връзка с изследването за/на отворените канали (микропори)
“Нова термомеханична система подпомага трансдермалната пропускливост на хидрофилни активни агенти/разтвори, с помощта на фракционна аблация.” от проф. Амнон Синтов (Amnon Sintov) (Израелски Университет “Бен Гурион”), Мая Хофман (Maja Hofmann) (Charité Berlin), International Journal of Pharmaceutics (511 (2016) 821-830)

Нов аромат от Chanel

януари 19, 2020

Яйчен крем

януари 19, 2020

Instagram