Чисти намерения

11.08.2019

Исках да изчакам с този пост. Обикновено, щом получа нов и интересeн бюти продукт, бързам да ви го споделя. Не и този път. Имах нужда да се насладя на това ново ухание бавно и напоително. Да се отдам на удоволствието без да бързам. За да се убедя, че както и предполагах, сме един за друг. Бяло безвремие. Омайна мъгла. Аромат за споделяне със себе си. Това е Santal Blanc, който получих преди седмица и оттогава сме неразделни. 

Опаковката има значение

Бялото ми е любимо открай време, събрало в себе си целият спектър и в същото време съвършено чисто. Цвят, който излъчва, а не поглъща. Който свързва, а не разделя. Цвят, който поставя рамки без да ги налага. Перце, снежинка, морска пяна, облаче, памук… Замисляли ли сте се колко лекота има закодирана в бялото? Откривам я и тук, в този нов аромат, създаден да шепне, а не да крещи. 

Santal Blanc е най-новото попълнение в ексклузивната колекция Collection Еxtraordinaire на Van Cleef & Arpels, който идва в пастелно бял флакон. Главният герой тук е сандаловото дърво и по-точно неговите най-деликатни кадифени фасети. 

“Исках да пресъздам усещането за меко, успокояващо дървесно олио,” казва парфюмеристът Мишел Алмерак, работил над създаването на Santal Blanc. “Сандаловото дърво, с неговата кадифена текстура, беше очевидния ми избор, защото то подсъзнателно създава представата за чисто и нежно бяло. За да подчертая тази фасета, колкото може повече, прибавих нотки на смокиново мляко и пудрен мускусен акорд.” 

Игра на асоциациации

Лично аз асоциирам този парфюм с намерена на плажа избеляла смокинова клонка, пресято бадемово брашно за макарони и пълномаслено мляко, без което кафето ми не е то. Три аромата, които се сливат и допълват, без да се изключват. Santal Blanc мирише на чисти намерения, на обещание за смисъл и бавна наслада от живеенето тук и сега.

Жажда

януари 19, 2020

Индийска приказка

януари 19, 2020

Instagram