Ензимна пудра и ангелски крила

Как ви се отразява смяната на лятото с есента? Извадихте ли топлите дрехи? Започнахте ли да се поглеждате по-често в огледалото? Аз – да! Откакто септември се изниза тихомълком, без дори да каже “чао”, кожата ми влезе в състояние на есенна депресия. Хм! Дали изобщо има подобен термин? И да няма, вече има! И така, гледам се в огледалото и ми се струва, че доскорошният ми свеж тен, благодарение на който рядко посягах към грим продуктите, е паднал между седалките на колата или е останал забравен в хотелската стая при последната ми ваканция. Де да беше само това, обаче! Гладката ми кожа също се оказа блед спомен и дребните несъвършенства (пъпчици, петна и зачервявания), са се настанили нахално, комфортно и неканено върху лицето ми. Най-лошото е, че натрапниците нямат никакво намерение да освободят терена доброволно. Затова реших да взема крути мерки, да ги изгоня и да върна свежеста там, където й е мястото – върху лицето ми. Първото, което направих, е да си купя запаси с червено вино, Примитиво, любимото ми. Ще кажете, че, то изобщо не помага на кожата (и ще сте прави), но, аз залагам на друго негово действие – сгряването на душата. Вярвам, ще се съгласите, че тя, душата, е не по-маловажна от образа в огледалото.

В приятен унес от ароматното вино от Пулия (ох, има там един фенси ресторант в пещера надвиснала над морето, в който все някога ще го пия това вино, задължително по залез!), се заех да прегледам богатият си арсенал от почистващи продукти за лице. Оказа, че освен 358 мицеларни води за суха кожа и 1-2 измивни гела за чувствителна, нямам нищо подходящо, което да отпуши порите, уравновеси производството на себум и излющи деликатно мъртвите клетки на повърхността на кожата, за да я покаже в по-добрата й светлина. Спомних си, че някъде из необятното интернет пространство наскоро видях интересен продукт, който щеше да ми свърши идеална работа – корейска ензимна измивна пудра. Дотук добре, но последният ми опит с поръчка от корейски сайт бе горчив. Чаках продуктите твърде дълго, а след това трябваше да се занимавам с освобождаване от митницата и плащане на солидно мито. Реших да спестя време и главоболия и да потърся въпросната ензимна пудра в някой от българските сайтове за корейска козметика. Намерих я в www.my-k.bg. На следващият ден беше при мен. Това наричам аз бързо и надеждно онлайн пазаруване. Заедно с измивната пудра, си избрах и една страхотна корейска хидрогел маска за шия и деколте, защото знаете – шията и ръцете първи издават възрастта. За нея след малко, а сега да ви разкажа за PETITFEE β-Glucan Enzyme Powder Wash -измивна ензимна пудра за лице с β-глюкан.

Формулата й съдържа ензими от папая и филтрат от оризови ферменти за елиминиране на мъртвите клетки и замърсяванията, бета-глюкан за овлажняване и подхранване, алантоин за успокояване и възстановяване и масло от чаено дърво с антибактериално действие. Сами виждате, че съставките са щадящи, въпреки, че продуктът има пилинг ефект. Действието му е изключително деликатно, което го прави подходящ за употреба при чувствителни кожи, каквато е моята. Потвърждавам го с две ръце от първо лице.

Ативирането на пудрата става непосредствено преди употреба, при контакт с вода. Нужно ви е съвсем малко количество от пудрата (колкото малко грахово зърно) и няколко капки вода, с която да я смесите в мократа си длан. След това разтрийте сместта между пръстите, за да се разпени, нанесете върху лицето и масажирайте около половин минута. Отмийте с хладка вода и попийте чистото лице с мека кърпа, без да търкате.

Освен за ежедневна употреба, ензимната пудра може да се използва и като почистваща маска веднъж седмично.За целта изсипете малко количество в чашка за кафе и разбъркайте с дървена или пластмасова шпатула, за да разпените продукта. Нанесете сместта върху лицето с четка за нанасяне маски, а при липса на такава, една чиста четка за фон дьо тен също ще ви свърши работа. Избягвайте областта около очите и устните! Изчакайте 5 минути и отмийте с хладка вода.

Обещах, че ще ви покажа и хидрогел маската за шия и деколте със злато PETITFEE Gold Neck Pack от www. My-K.bg

На снимката не се вижда добре, но маската има форма на ангелски крила, които нежно и галещо обгръщат кожата. Страхотно удоволствие! Маската има стягащо и изглаждащо действие, благодарение на серум формулата с аденозин, колоидно злато, розова вода, екстракти от алое, бяла бреза, корейски пелин, филтрат от охлювен секрет, хиалуронова киселина и хидролизиран колаген. Супер фен съм на хидрогел пачовете за околоочната зона, затова реших да опитам и това съкровище. И със сигурност ще повторя и потретя. Маската успя да изглади (поне за известно време) фините линии в областта на шията ми, които за мое съжаление, вече се виждат при почти всяко завъртане на главата. И така, както неведнъж съм казвала, не можем да спрем времето, но можем да остаряваме достойно. Всичко е в нашите ръце, а корейската козметика-на един клик разстояние.

И на края, преди да ви пожелая приятен уикенд, ви споделям съставките на ензимната измивна пудра на PETITFEE, защото знам, че все повече дами четат етикетите и се интересуват от това какво слагат върху лицето си:

Zea mays (corn) starch, sodium cocoyl isethionate, sodium lauryl sulfate, sodium palmitate, sodium lauroyl aspartate, diglycerin, titanium dioxide, allantoin, maltodextrin, papain, beta-glucan (100 ppm), aspergillus/rice ferment filtrate, yeast extract, silica, saccharomyces/viscum album (mistletoe) ferment extract, saccharomyces/imperata cylindrica root ferment extract, lactobacillus/soybean ferment extract, melaleuca alternifolia (tea tree) leaf oil.

Имайте красив, уютен и пълноценен уикенд!

Happy Meal

октомври 30, 2020

Instagram