Един месец с ORPHEUS

Знаете ли, че Орфеевото цвете е ендемит на повече от 25 млн. години, което се среща единствено в България, и то много рядко, само във високите части на Родопите? То може да издържи години наред в хербаризиран вид и да се върне отново към живот с помощта само на една капка вода. Невероятно, нали? Важното в случая, обаче е, че цветето има уникални свойства, с благоприятен протективен и регенериращ ефект върху кожата, което го превръща в муза за създаването на двата биотехнологични продукта за лице Оrpheus, които разкриват по-свежа, сияйна и видимо “преродена“ кожа. Смело мога да потвърдя това от първо лице, след като повече от месец ежедневно (сутрин и вечер) използвам живителната есенция Resurrection Bio Luminous Dewy Essence и подмладяващият серум Resurrection All-In-One Serum. Kакво харесвам в тях, как ги използвах и какъв ефект забелязах, ще ви разкажа тук.

Родопски прикaзки

Легендата разказва за митологичния бог, даровит поет и музикант Орфей. Вълшебните му песни се носели в Родопите и омайвали животни, горите свеждали клоните си, планините се раздвижвали. Според мита, чудодейното лилаво цвете е родено от сълзите на Орфей след загубата на любимата си Евридика, завинаги изгубена в подземното царство. Смята се, че цветето е чудодейно – дарява безсмъртие и здраве.

Какво харесвам в продуктите и как ги използвам

Опаковките и флаконите им са съвършени, изпипани до най-малкият детайл и вдъхновени от лилавите венчелистчета на орфеево цвете, а удоволствието да ги дършиш в ръце е несравнимо. Знаете, “по дрехите посрещат”. Вероятно това е най-маловажното нещо за някои от вас, но не и за мен. Винаги обръщам внимание на детайлите, те говорят много за идеята, философията, широтата на скроеността и професионализма. Важно е! Виждала съм немалко лошо облечени добри идеи. 

Текстурите на продуктите са леки, свежи, фини, с лек озаряващ ефект, не дразнят и не предизвикват дискомфорт. Чувствителната ми кожа ще го потвърди. Мигновеното усещане за успокояване, свежест и хидратация е едно на ръка, но по време на употребата забелязах, че ден след ден тенът ми се избистри и проясни, текстурата на повърхността на кожата ми стана по-гладка, а усещането за опънатост и дискомфорт, което ме следва по петите всяка зима, даде заден и изчезна в някоя от преките още на втората седмица. Честно, не знам как ще я карам занапред без тези два продукта. Закачих се безвъзвратно.

Формулите им съдържат фито комплекс от антиоксиданти, пептиди и стволови клетки, които се грижат за това кожата да е защитена, регенерирана и подмладена. Продуктите са разработени така, че да работят комплексно. Пептидният комплекс и стволови клетки от Орфеево цвете от една страна подпомагат собственото производство на колаген (и по-специално колаген тип 1 и колаген тип 3, които съставляват 80 % от колагенът в кожата), а от друга намалява деградацията му в клетките и възстановява ДНК регенериращите процеси.

Озаряващата и хидратираща есенция има високо съдържание на регенериращ комплекс с анти-оксиданти, пептиди и стволови клетки от Орфеево цвете, с микро и макро молекули хиалуронова киселина, заздравяващ витаминен коктейл (C, E, B3, B5) и български пробиотик – есенцията е като енергизиращ витаминен шот за кожата! Подхранва и хидратира трайно в дълбочина, като същевременно я защитава от процесите на замърсяване и оксидация. Освен като събуждаща стъпка преди серума, есенцията може да се използва и за освежаване на лицето в хода на деня. Грейването е мигновено, нещо като да запалиш лампа в непрогледна стая. Аз лично я използвам сутрин преди серума и като финален акорд след като се гримирам, а вечер освежавам лицето си след почистване и преди нощната си грижа.

Изглаждащият и регенериращ серум таргетира всички признаци на стареенето и на кожа изгубила жизнеността си, като цялостно преобразява, подмладява, изглажда текстурата и озарява при дори и най-уморената и стресирана кожа, каквато е моята. Формулата му съдържа Витамин C и Ниацинамид (B3), които проясняват тена  и изглаждат релефа: микро и макро молекули хиалуронова киселина и екстракт от гъбата “сребърни ушички”, които осигуряват дълбока хидратация; и пробиотик и адапроген от растението диво индиго, с противовъзпалително, успокояващо и защитно действие. Текстурата на серума е толкова лека,  интуитивна и гостоприемна, че ми позволява с чиста съвест да положа който и да е крем отгоре, плюс задължителната ми слънцезащита с SPF 50.

Установих, че 2 помпи от продукта са достатъчни за лицето и шията, а останалото количесто от продукта може да се втрие върху опакото на дланите, защото знаете, ръцете са едни от първите издайници на възрастта. Аз съм от хората, които обръщам голямо внимание както на своите, така и на ръцете на човекът срещу мен и ги приемам като визитна картичка, с която човек се заявява. Без да казвам голяма дума, но не помня кога за последно са изглеждали толкова гладки, свежи, с прояснен тен и без пигментни петънца. Същото се отнася и за лицето. И не, определено не е внушение, вижда се и с невъоръжено око как грее, въпреки, че е зима. И ако преди ми се налагаше да използвам фон дьо тен със средна покривност и неутрализираща цветният шум пудра, за да изравня тена, то сега използвам само CC крем и в много, ама много редки случаи фон дьо тен с ултра лека покривност.

Ето как Orpheus се вписа в сутрешна ми бюти програма, която обикновено трае 15 минути, в това число миенето на зъбите и пускането на първото кафе:

https://www.youtube.com/watch?v=rtL1G38oLaE&feature=youtu.be

Защо Orpheus?

Формулите на продуктите са базирани на високотехнологични съставки с доказан ефект като: пептиди, био-ферменти, адаптогени, пробиотици, витамини и органична розова вода – всеки продукт предоставя многобройни ползи за кожата в една стъпка. Концентрирани и многофункционални, серумът и есенцията са специално разработени за съвременния човек и забързан начин на живот, като се борят с всички признаци на уморената, стресирана и старееща кожа и работят в хармония с всеки тип кожа, дори и най-чувствителната.

Всички продукти са 100% чисти и без токсини. Не са тествани върху животни, с веган формули и с опаковки от рециклирана хартия.

Orpheus е бранд, който само за една година е отличен с редица международни награди (most innovative and most sustainable product) и признат от световни медии като Forbes, Tatler, BYRDIE, The Hype, WELL+GOOD, Reader’s Digest и др. Оказва се, че както повечето родни постижения, продуктите Orpheus са по-добре познати и отличени с редица награди в чужбина, отколкото у нас и след като лично се уверих в качествата им смятам, че е време да им отдадем заслуженото и на родна земя – единствената, върху която Орфеевото цвете вирее.

*Продуктите Orpheus могат да се купят от тук като държа да отбележа, че цената им е по-достъпна от тази в официалният сайт на марката.

.

Сутиен за лице

януари 8, 2021

10 дни с TicWatch

февруари 20, 2021

Instagram