Порция свежест за кожата

Кога за последен път се забавлявахте чистосърдечно, по детски искрено и чисто? В последната година неразбориите, проблемите и страховете така зловещо ни стъпиха върху вратовете, че сякаш забравихме да се усмихваме. Прибавете към това и челният сблъсък с Covid 19, който влоши здравето на мнозина от нас, включително моето и ето, че доскорошната някак ведра картина, някак рязко изгуби блясък. Поне за мен. Точно в този момент имам остра нужда от лъч светлина и ведрост. Нещо, което да ме издърпа от мъчителните седмици на неравна канадска борба с вируса. Нещо, което да ме накара да се усмихна.

Ето защо, когато получих и отворих PR пратката от @mykbeauty, в мен позабравено се надигна онова чувство на неподправен ентусиазъм и детски блясък в очите при вида на съдържанието в пакета. Три корейски продукта за красота, които обещаваха да направят дните ми под карантина по-забавни и цветни. Нямаше как, въпреки, че не знаех нищо за тях и нямахме никаква предистория, да не ги поканя да се настанят в моят “Ковид будоар на красотата”.

Трите продукта са напълно различни и практически нямат допирателни, освен това, че попадат под общ знаменател наречен “използвай винаги при нужда от освежаване и повдигане на настроението”.

Първият от трите продукта е този гел за лице и тяло HOLIKA HOLIKA WATERMELON 96% Soothing Gel. Първото нещо, което ме грабна, бе фотогеничната му опаковка, но това, което се оказа по-впечатляващо е, че съдържа 96 % екстракт от диня с успокояващо и овлажняващо действие.

Продуктът има удобна за употреба помпа, което ми позволява бързо и лесно да дозирам нужното количество динен гел, който втривам веднага след измиване и попиване на тялото с кърпа, докато съм още в банята. Текстурата му е прозрачна, с едва доловим розово-червеникав нюанс и за щастие не е тип желе, а е флуидна, което прави абсорбирането му в кожата бързо и приятно.

Формулата на този свеж гел позволява да бъде използван и върху лицето, което предполагам ще се усеща като разхлаждащ еликсир през лятото, особено след плаж, когато кожата има нужда да се успокои, напои и релаксира. Лично аз сега го нанасям само върху тялото и ръцете, които в този момент са по-сухи и сензитивни и имат нужда от екстра доза успокояване и хидратация. Усещането е за мигновен прилив на свежест и за обгръщане с водна мантия. Флаконът съдържа 390 мл, завидно количество, което спокойно можете да споделяте и с останалите членове на семейството.

Повече за този освежаващ динен гел можете да прочетете тук

Вторият продукт от пратката, която получих от моите приятели от @mykbulgaria, е тази щура кислородна маска с клей ELIZAVECCA Milky Piggy Carbonated Bubble Clay Mask и като казвам щура, изобщо не се шегувам.

Нанасяте я върху суха кожа на лицето, изчаквате да се активира и бам! Смехът и забавлението са гарантирани, особено ако не сте сами у дома и се явите на някого в този вид, в цялата си прелест.

Трансформацията на текстурата е бърза, и се случва пред очите ви, след 3-4 минути от нанасянето върху лицето, пастелносивото гладко покритие се превръща в нещо средно между спондж пяна и нежен горски мъх. Никога не съм имала подобен crazy продукт и за пръв път имам досег с тази нова и непозната за мен корейста марка. Интересното в случая е, че макар да съдържа клей, и да извлича замърсяванията от кожата чрез гореспоменатата трансформация, маската не изсуши кожата ми така, както неведнъж ми се е случвало с други почистващи глинени продукти.

Активните съставки на тази почистваща порите и отстраняваща замърсяванията маска за лице включват прах от въглен, глина, термална вода, екстракти от зелен чай, лавандула, лайка, бергамот, колаген и алантоин.

След финализиране на кислородната активация, пухкавото покритие се масажира с върха на пръстите 1-2 минути и се отмива се с хладка вода. Et Voila! Какво повече може да иска човек от една маска за свежест и настроение, освен ако имаше как да пусне една прахосмукачка и да избърше прахта. 🙂

Повече за тази кислородна маска с глина можете да прочетете тук

И на трето място, но не по важност, идва този хидратиращ и освежаващ спрей за лице DR. BELMEUR Daily Repair Rehydrating Mist. Отново напълно нов и непознат за мен корейски бранд и продукт, който веднага дава своеобразно усещане за чистота и лабораторност. Минималистична пластмасова опаковка, семпост и чиста полупрозрачна течност, която обещава да свърши точно тази работата, която й е възложена, а именно да успокои, хидратира и защити сухата и раздразнена кожа от опъване, дискомфорт и раздразнения.

Активните съставки тук са екстракт от листата на “чудодейното” растение Moroheiya (от семейството на ютата), масло от карите и воден извлек от стеблото на бреза. Спреят използвам за хидратация на лицето по всяко време на деня, а нежният му аромат ме пренася на морският бряг и ме кара да мечтая за едно безгрижно лято, което се надявам да ни предстои.

Повече за този освежаващ спрей за лице можете да прочетете тук

10 дни с TicWatch

февруари 20, 2021

Instagram