Гуа Ша за стегната V-зона

Ако има нещо, което ценя повече от смисъла, стоящ зад създаването на даден продукт, то това е прецизната му изработка. Винаги щом хвана в ръце майсторски изпипан предмет, независимо дали това е флакон от матово стъкло, опаковка от крафт картон или тефтер от луксозна кожа, сякаш скъсвам пъпната връв с гравитацията и се издигам лека като перце.

Днес ще ви представя една такава находка – изпипана и чиста до съвършенство. Това е ръчно изработения керамичен Bouti Gua Sha за лице, скалп и тяло на луксозния корейски козметичен бранд BOUTIJOIR, който може да бъде поръчан от UNDONE.

Масажорът е изработен от фина керамика и проектиран така, че да лифтира, дренира и скулптурира V-зоната (челюст, бузи и брадичка), да прогони напрежението в областта на тила и скалпа и дори да подобри микроциркулацията в крайниците.

Какво харесвам в него

-ръчна изработка

-100% керамика

-ергономичност

-мултифункционалност

-приятна на допир повърхност

-две масажни полусфери със стимулиращо и енергизиращо действие

-специална форма и извивки, пасващи идеално в различните зони на лицето и тялото за подобряване ня микроциркулацията и мануален дренаж.

Как го използвам

– почиствам лицето и нанасям няколко капки от лифтинг серума Snow Lotus Lifting Serum на Boutijour (него представих тук)

– започвам да масажирам брадичката с двурогата част на масажора в посока отвътре навън, а в края на челюстта, под под ушите, използвам облата му вдлъбната част и го изтеглям надолу по шията, за да дренирам.

– за околоочната зона използвам двете полусфери, с които правя леки изтеглящи движения от началото на веждите към слепоочията и от ямката на окото към външния му ъгъл.

– за цялостно лифтиране на лицето използвам най-широката извита част на масажора, с изтеглящи движения от носа към ушите, слепоочията и края на челото.

– за екстра доза лифтиране, този масаж може да се направи и върху текстилната лифтинг маска X-Lifting Mask на Boutijour (повече за нея можете да прочетете в мой предишен пост тук) като така ефектът от действието се умножава многократно.

– за тонизиране на тила и скалпа използвам двете изпъкнали полусфери, а за дрениране на ръцете (между раменете и лактите) и бедрата, обръщам масажора откъм най-широкатата му част.

– в опаковката има схема за употреба, но като цяло дизайнът на Bouti Gua Sha е проектиран така, че да пасне перфектно на извивките на лицето и тялото.

– след като приключа с употребата, го измивам с вода и сапун, подсушавам и прибирам в текстилната му торбичка.

Instagram