Гръцки йогурт за кожата

Сещате ли се за крилaтата фраза: “ще спиш на закачалката”? Честно, днес тази закана ми звучи като сцена от хорър филм, но когато бях дете “рефренът” се припяваше от всички части на родното Черноморие досущ като естраден шлагер. А помните ли мазането с кисело мляко, за избягване на закачалката? Аз да! Райско облекчение в моментите, в които върху изгорелите ми плешки можеха да станат чудесни яйца на очи.

Днес тези крехки детски спомени отстъпват място на солидните научно-технически разработки в козметичната индистрия, които опирайки се на опита и традициите, превръщат грижата за кожата не само в необходимост, но и в несравнимо удоволствие. Една от тези козметични фирми е Korres Athens, която от самото си създаване през 1996 г. (от семейство фармацефт и химичен инженер), предлага сигурни, ефективни, естествени продукти, базирани на чисти формули с гръцки растителни съставки. Грозде от Санторини, планински чай от Олимп, риган от остров Крит, маслиново масло, аркадски кестен, шафран от Козани и още и още. Днес, в разгара на лятото и като продължение на детските ми спомени, реших да ви представя линията за лице #KorresGreekYoghurt на основата на гръцки йогурт (да, да, знам, че тук ще шупнат родолюбиви балончета на тема кисело мляко, но в случая предлагам да се придържам към слогана от една популярна преди години реклама: “Гърците са го измислили”).

Продуктите, които ви показвам използвам втора седмица и, признавам си, влюбена съм в текстурите им! Формулата им съдържа пре/пробиотици и иновативния комплекс „воден пач“, толерантна е към микробиома на кожата, подхранва, успокоява и утолява жаждата й дълготрайно. И всичко това на базата на истинският гръцки йогурт-суперхрана както за организма, така и за кожата.

Започвам с почистващата крем-пяна Korres Greek Yoghurt Probiotic Foaming Cream Cleanser, която премахва нежно, но изключително ефективно замърсяванията, грима и спиралата. Формулирана е с хидратиращ йогурт, пре/пробиотици, морски водорасли и естествени почистващи съставки, които имат отлична толерантност към очите и кожата. Благодарение на този почистващ продукт, забравих за мицеларната вода и търкането с памучни тампони. Просто наплисквам лицето с вода, взимам малко количество от крема, разтърквам в мокрите си длани, втривам го добре в кожата на лицето и отмивам. Няма опъване, щипане, дискомфорт и нещо чного важно-няма и следа от спиралата.

Следва комфортния пробиотичен серум Greek Yoghurt Comforting Probiotic Serum, който хидратира, успокоява, балансира, тонизира и защитава микробиома. Освен пре/пробиотици, “воден пач” и морски водирасли, формулата му съдържа и три вида хиалуронова киселина за солидна и дълготрайна  хидратация както на повърхността, така и в дълбочина на епидермиса. 


Идва ред на дневната грижа за мека, хидратирана и сияеща от здраве кожа Greek Yoghurt Comforting Probiotic MoisturiserТози комфортен пробиотичен воден-крем ляга върху кожата като майчина милувка. Толкова е лек и нежен, Дзен в бурканче. 


Завършвам с героя в отбора- нощната грижа Greek Yoghurt Probiotic Nourishing Sleeping FacialТова е моята въздишка на удоволствие и облекчение щом главата ми срещне възглавницата, за да се събудя с отпочинала и свежа кожа.Подсилен с истински гръцки йогурт пре/пробиотици, комплекс „воден пач“ , хранителни вещества от морски водорасли и естествени балсами, този луксозен нощен крем осигурява интензивна успокояваща хидратация и оптимален комфорт, за здрава и сияйна кожа на сутринта. 

Ако съм успяла да събудя интереса ви към тези продукти, можете да се запознаете лично с тях във физическите магазини на Douglas/Beauty Zone, както и във фирмения магазин KORRES, който се намира в София, на ул. Кракра 12. Онлайн могат да се поръчат от тук.

Instagram