O Sole Mio

01.05.2019

Стягам багажа и дим да ме няма. Отивам там, където водят всички пътища. Вечният град, в който винаги откривам нещо ново, но най-вече себе си. Исках да е слънчево и топло, за да разходя роклите, които скучаят в гардероба, но, уви, ще вали и ще се наложи да се насладя на Рим без тях. Има нещо по-важно, обаче, което задължително ще взема с мен – продуктите против хиперпигментация, които виждате в кошницата. Бяха ми предоставени от Eucerin Bulgaria, за да направя едномесечен тест и споделя мнение, ако съм доволна от резултата.

Серия против хиперпигментация от Eucerin

Приех предложението, защото кожата ми лесно реагира на слънчевите лъчи и негативните резултати са налице дълго след това. С годините, проблемът с пигментните петна, които се образуват дори в облачните дни, се задълбочаваше. Крайно време беше да предприема целенасочени действия и за моментното им редуциране, и за постигане на дълготрайни резултати. Досега винаги се е случвало да допускам пропуски в режимите, независимо дали се касае за хранителни добавки или програми за грижа за кожата/косата/ноктите. В случая си обещах да съм стриктна, за да съм обективна. И успях! Използвам продуктите повече от две седмици и въпреки, че ме чака още толкова време, мога да заявя, че видим резултат, макар и минимален-има! Трите стъпки към успеха са: постоянство, правилна употреба и Thiamidol – ключовата съставка в серията Eucerin Anti-Pigment.

Thiamidol поставя нов стандарт в борбата с хиперпигментацията, действайки директно върху производството на меланин, чието прекомерно количество и неравномерно разпределение в кожата е основна причина за появата на пигментните петна. 

Продуктите, които използвам са:

Фантастичната четворка

Eucerin Anti-Pigment дневен крем със слънцезащитен фактор SPF 30.

Eucerin Anti-Pigment нощен крем с Декспантенол, който подпомага обновяването на клетките на кожата през нощта.

Eucerin Anti-Pigment серум с двойно действие. Опаковката му има два контейнера, в които два серума (срещу хиперпигментация и с концентрирана хиалуронова киселина), се съхраняват поотделно и се смесват непосредствено преди нанасяне с едно натискане на помпата. 

Eucerin SUN Fluid Pigment Control слънцезащитен крем-флуид за превенция и протекция при по-сериозно излагане на слънце, със SPF 50 (ще бъде официално лансиран този месец). 

Тук е важно да отбележа нещо – продуктите, съдържащи Thiamidol, могат да се нанасят до четири пъти дневно! Имайте го предвид, когато ги използвате! 

Схемата за нанасяне на продуктите, която ми препоръчаха от Eucerin Bulgariа e:

  1. Сутрин: почистване
  2. Eucerin Anti-Pigment серум с двойно действие
  3. (след 15 мин) дневна грижа Eucerin Anti-Pigment дневен крем или слънцезащитен – Eucerin SUN Fluid Pigment Control
  4. Вечер: почистване
  5. Серум и Eucerin Anti-Pigment нощен крем

Аз, обаче промених схемата и нанасям Eucerin Аnti-Pigment серумът само вечер, тъй като сутрин използвам друг, силно концентриран хиалуронов гел като част от азиатската си програма за хидратация, по която се движа паралелно с тази на Eucerin, бореща се с хиперпигментацията. 

И така, взимам продуктите с мен, за да не прекъсвам употребата им и очаквам още по-впечатляващи резултати към средата на месецa. А сега, стига приказки! Време е да затворя куфара и да се настроя за малко Dolce Vita. Или Dolce Far Niente. Или и двете! 🙂 

Ciao! 

Светлина и сенки

януари 19, 2020

Instagram