Обективно погледнато

Години наред работих като журналист не по образование, а по призвание и в ролята си на такъв се научих, че достоверността е онзи достатъчно дълъг лост, който опрян на фактите може да повдигне истината високо над стелещата се като непрогледна мъгла дезинформация. Добрият журналист е търсещ човек, за него няма почивен ден, няма и работно време. Когато гледа, вижда. Когато слуша, чува. Когато чете, разбира. Когато говори, казва. Днес, във времена на празнословие и мисловен мързел, по-силно от всякога имаме нужда от обективност, базирана на достоверност, във всички аспекти на живота ни – от политиката, през икономиката и здравеопазването, та до социалните мрежи.

Защо започвам този пост с горенаписаното, ли? Защото вярвам в смисъла на думите и в чистоплътността на изричането им тогава, когато гледаме хората в очите и се стремим към промяна за добро. Затова, приятели мои, в объркаността на сложното време, в което живеем ви призовавам да поддържате добра информационна и междуличностна хигиена, да не се предоверявате сляпо на всичко чуто, прочетено и видяно, да имате вграден лакмус за фалша и неистината, да вярвате на науката, авторитетите и здравия разум, и за нищо на света да не губите вкуса си за красота и естетика! 🙂

След тази кратка овертюра е ред да ви запозная и с идеята за днешната публикация, в която ще ви покажа как една жена навъртяла 44 обиколки живот продължава да поддържа погледа си свеж и бистър, с помощта на три продукта, които си приличат по едно, но различават по много.

Неведнъж съм си мислила, че ако попадна в нищото за месец и имам право да взема със себе си само един бюти продукт, то това ще са хидрогел пачовете за очи. Защо тях ли? Защото нищо друго не е способно така скорострелно да изтрие натрупаната умора от лицето ми, както тези малки магьосници.

Днес ви представям три интересни техни разновидности, които привлякоха вниманието ми заради интересните си съставки, някои от които добре познати, други тотално нови за мен..

И трите опаковки съдържат 60 бр. средни по размермеки и сочни пачове, напоени в активни серуми с различно действие. Хидрогелът, от който са изработени е водоразтворим и има свойството да абсорбира и задържа влагата в себе си в пъти повече от всеки друг материал в това козметично направление. Именно тази му хигроскопична способност го превръща в ценен воден резервоар, необходим за тънката, суха и деликатна кожа в околоочна зона, която често се нуждае от успокояване, омекотяване, освежаване, избистряне и хидратация. Тези от вас, които отдавна използват хидрогел пачове отлично знаят за какво говоря, а на онези, на които тепърва им предстои да се докоснат до тази благодат, пожелавам успех в избора, надявайки се този пост да им помогне.

Една българска роза

Ако има нещо, което българите ценим най-малко, а чужденците най-много, то това е българската роза Дамасцена. През годините съм забелязала, че наличието й в даден парфюм, колкото и да е хубав той, някак го обрича да скучае на рафта в магазина. Това пренебрежително отношение към течното ни злато сякаш е залегнало в народопсихологията ни и въпреки, че не го не разбирам, се опитвам да го отдам донякъде на мускалчета с розово масло, често пъти със съмнителен състав, произход и качество. Каквото и да си говорим, българската маслодайна роза е, и ще си остане най-ценното ни богатство, което трябва да ценим не само на думи.

Тук идва и моментът, в който със задоволство ви представям хидрогел пачовете Ruby на Koelf, съдържащи вода от българската роза Дамасцена, която има успокояващо, омекотяващо и освежаващо действия, докато съпътстващите я съставки прах от рубини и екстракт от бамбук, се грижат за стягането и подхранването на кожата в деликатната околоочна зона.

Тези пачове са най-плътните от трите вида, които ви представям днес и когато ги поставя определено усещам присъствието им. Това навярно ще се хареса на мнозина от вас, но за мен в случая далеч по-впечатляващ е женствения аромат на рози, който сякаш превръща януари в май и пренася мислите ми някъде насред красива цветна градина, окъпана от свежи капчици роса. Истинско удоволствие и за сетивата и за кожата!

Продуктът може да се купи от тук .

Треска за злато

Това, че пачовете Gold на Petitfee съдържат 24-каратово злато несъмнено ги превръща в обект на желание, но аз се заинтригувах повече от една от екзотичните им съставки, а именно екстрактът от ядливи лястовичи гнезда. Да, да, и аз реагирах така, което, ме подтикна да потърся повече информация за тях. Това, което разбрах е, че се срещат доста рядко, изграждат се от слюнката на птичките, която е богата на калций, калий, желязо и магнезий и са високо ценени в китайската кулинария (използват се основно за приготвяне на супи) заради изискания си вкус и богата хранителна стойност. Оказва се, че този деликатес, известен още като „хайверът на Изтока“ е един от най-скъпите животински продукти, а килограм от него може да достигне цена от 2500 долара. Полезните им качества се използват и в азиатската козметика заради разкрасяващите им, регенериращи и стягащи свойства, благодарение на високия процент протеини, минерали и ЕРФ (ендотелиален растежен фактор), които те съдържат.

И така формулата на тези златни пачове съдържа екстракт от ядливи лястовичи гнезда, отговорен за стягането и регенерацията, златен прах и екстракт от женшен за озаряване и елиминиране на тъмните кръгове и умората в околоочната зона, растителните екстракти от пелин, хутиния, байкалски шлемник и зелен чай за освежаване, хидратация и укрепване на кожната бариера срещу загубата на влага. Според мен, ако досега не сте използвали подобен тип продукти, ви препоръчвам да започнете с тези-летящ старт са!

Продуктът може да се купи от тук

Черно кадифе

И все пак, ако трябва да кажа кой от трите варианта ми е фаворит, то това са Snail Bee Ultimate Hydrogel Eye Patch на Benton. Харесват ми заради това, че са по-фини и тънки, което им помага да прилягат върху кожата перфектно без да ги усещам, а действието им е ненадминато – от една страна освежават, проясняват и озаряват околоочната зона така, сякаш съм си взела 8-часовия разкрасителен сън, от друга стягат, изглаждат и изпълват кожата с влага така, сякаш съм се подложила на някаква подмладяваща процедура.

Главните виновници за всичко това са филтратът от охлювен секрет и пчелната отрова, които укрепват кожната бариера, подобряват еластичността и намаляват следите от умора. Останалите скъпоценни съставки са прах от злато, перли и диаманти, които освежат и озарят уморената кожа с посърнал тен. Ако трябва да съм честна, а аз винаги съм, ароматът конкретно на тези пачове, за разлика от първите, е последното нещо което харесвам в тях, но на фона на вълшебното им действие е и последното, на което обръщам внимание. Разкошни са!

Този продукт може да се купи от тук

Обичайната препоръка за употреба на хидрогел пачовете, е да се поставят върху чиста и подсушена кожа за около 15 минути, след което да се отсранят. Аз обаче правя друго – оставям ги да действат до момента, в който усетя, че започнат да се изсушават и след като ги махна не ги изхвърлям, а ги разтварям в чаша с топла вода (за предпочитане дестилирана или минерална), полученият разтвор наливам в чисто шишенце с пулверизатор и го използвам за освежаване и хидратиране на кожата на краката и ръцете, която в зимните месеци особено много страда от изсушаване, опъване и дискомфорт.

Освен стандартното приложение на пачовете, чието място е под очите, когато намеря малко свободно време за нищоправене, обичам да ги комбинирам така, че да се погрижа за най-уязвимите зони от лицето ми – бръчките около очите, горния клепач и марионетни линии.

Знам, че изглежда леко страскащо, но ви показвам комбинацията от трите вида – върху клепачите са хидрогел пачовете с българска роза и рубини, под очите са тези със злато и женшен, а върху назолабиалните гънки черните с охлювена слуз и пчелна отрова. Докато те действат, аз се излягам на дивана за 15 минутки и така хем забавям темпото, хем стареенето.

И понеже сме в началото на новата година, преди да се втурна в обичайните си задължения, ми се ще да си/ви пожелая повече време за себе си и по-малко за губене!

Бъдете здрави и вечно красиви! 🙂

Всички хидрогел пачове от този пост могат да се купят от https://my-k.bg/, българският онлайн магазин за корейска козметика със завидно портфолио.

Instagram