Новото бижу на Boucheron Parfums

Родена съм в годината на змията-знак еквивалент на интелект, жив ум, многобройни умения и мъдрост. Змията обича предизвикателствата и рядко греши. Няколко пъти в живота сменя кожата си и поема в различна посока, но винаги оставя вярна на себе си и вродените си инстинкти. Змията не пилее време за клюки и сплетни и не понася глупаци. Тя е изискана, елегантна и с отличителен вкус по отношение на външния вид. 

Serpent Boheme_Blondfox

Змията е изящество! Доказва го златната огърлица-талисман Serpent Boheme (Серпан Боем /змия бохем), която Фредерик Бушрон подарява на любимата си съпруга Габриел през 1888 г. Не след дълго се ражда цяла бижутерийна колекция Serpent Boheme в чест на уверените жени със свободен дух, а днес тя е и една от най-йконичните за Maison Boucheron. 

Обектът, към който се движи ръката ми в кадрите, е най-новото творение на Boucheron Parfums, вдъхновено от скъпоценната змийска колекция и създадено от Ан Флипо в името на стойностните жени, които оставят елегантна следа след себе си. 

Парфюмната вода е композирана с флорални, мускусни и шипрови нотки: мандарина и касис във върха, турска и пустинна рози и жасмин самбак в сърцето; и бял мускус, лавдан и сандалово дърво в основата.

Флаконът е покрит с релефни прозрачни змийски люспи, а около гърлото му е увита плетена черна връзка като колие. Ароматът се промъква изтънчено и улавя целта си елегантно, без крещяща показност, точно каквото е движението на змията – тихо, премерено и винаги напред. 

*Официален вносител на ароматите Boucheron в България е Cosmetic Plus LTD https://www.facebook.com/cosmeticplusbulgaria/?ref=py_c

K-Beauty Haute Couture

април 4, 2020

Instagram